Svjetski tjedan glaukoma (1000 × 700 mm) (700 × 1000 mm) (1).png

SVJETSKI TJEDAN GLAUKOMA OD 06. DO 12. OŽUJKA 2022. GODINE

 

Poštovani,

Ove godine od 06. – 12. ožujka diljem svijeta obilježava se Svjetski tjedan glaukoma. Fokus javnosti još uvijek usmjeren je na korona virus i njegove posljedice. Upravo zato je važno ne zaboraviti promicati svijest i znanje o glaukomu, vodećem uzroku nepovratnog gubitka vida.

       Od 2013.g. uspješno obilježavamo Svjetski tjedan glaucoma kao mala zemlja s najviše raznovrsnih aktivnosti u brojnim gradovima, po čemu smo prepoznati u svijetu​. Tijekom dana otvorenih vrata u oftalmološkim ambulantama, odjelima i klinikama, ali i na javnim prostorima, provodili smo javnozdravstvene akcije besplatnog mjerenja očnog tlaka za građane u 24. grada u Hrvatskoj te ih educirali i dijelili edukativne brošure o glaukomu. Održan je velik broj predavanja o glaukomu koja su bila namijenjena građanima  i liječnicima obiteljske medicine. Medijske kampanje - koje su uključivale tekstove u dnevnom tisku, edukativne brošure, emisije na radiju i televiziji, sportska i kulturna događanja te potporu poznatih osoba iz javnog života - trebale su „približiti“ glaukomsku bolest hrvatskoj javnosti i ukazati na važnost ranog otkrivanja i pravovremenog liječenja ove bolesti.

         Svake godine Svjetski tjedan glaukoma završavamo okupljanjem oftalmologa na međunarodnom simpoziju na temu glaukoma, Glaucoma Codes, a koji sadrži predavanja eminentnih stručnjaka iz inozemstva i Hrvatske, stručne rasprave, tečajeve i radionice.

         Pozivamo Vas da kao i do sada kroz tjedan planiramo provesti javnozdravstvene aktivnosti među našim građanima, a u subotu 12. ožujka 2022.g. da se okupimo na završnom događanju Svjetskog tjedna glaukoma, ovogodišnjem 7. međunarodnom Glaucoma Codes simpoziju. Sva događanja biti će organizirana sukladno uputama Ministastva zdravstva RH.         

 

          

U ime organizatora

prof. dr. sc. Mia Zorić Geber

WGW SOPNZORI 2022 (2).png
Tjedan oftalmologije plakat Citylight 2022.jpg
JGL GIF MUSKARAC.gif
JGL GIF ZENA.gif

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/3

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/3