GG-2020(1) copy.png

SVJETSKI TJEDAN GLAUKOMA OD 08. DO 14. OŽUJKA 2020. GODINE

Poštovani,

od 2014. godine svake godine aktivno obilježavamo Svjetski tjedan glaukoma organiziranjem nacionalnih kampanja po cijeloj Hrvatskoj. Aktivnosti u Hrvatskoj uvijek su bile ocijenjene kao iznimno uspješne i najveće kampanje među zemljama sudionicama.

Želimo, također, podsjetiti da smo tijekom dana otvorenih vrata u oftalmološkim ambulantama, odjelima i klinikama, ali i na javnim prostorima, provodili javnozdravstvene akcije besplatnog mjerenja očnog tlaka za građane u 24. grada u Hrvatskoj te ih educirali i podijelili edukativne brošure o glaukomu. Održan je velik broj predavanja o glaukomu koja su bila namijenjena građanima, kao i liječnicima obiteljske medicine. Medijske kampanje - koje su uključivale tekstove u dnevnom tisku, edukativne brošure, emisije na radiju i televiziji i potporu poznatih osoba iz javnog života - trebale su  „približiti“ glaukomsku bolest hrvatskoj javnosti i ukazati na važnost ranog otkrivanja i pravovremenog liječenja ove bolesti.

 

Svake godine Svjetski tjedan glaukoma završavamo okupljanjem liječnika na međunarodnom simpoziju Glaucoma Codes koji sadrži predavanja eminentnih stručnjaka iz inozemstva i Hrvatske na temu glaukoma, stručne rasprave, tečajeve i radionice.

 

I ove godine pridružit ćemo se obilježavanju Svjetskog tjedna glaukoma od 08. do 14. ožujka 2020. godine. Referentni centar za glaukom Ministarstva zdravlja RH i Glaukomska sekcija Hrvatskog oftalmološkog i optometrijskog društva aktivno će poduprijeti obilježavanje ove manifestacije i sudjelovati u realizaciji raznih aktivnosti diljem Hrvatske.

 

Završno događanje Svjetskog tjedna glaukoma 5. međunarodni simpozij Glaucoma Codes ove godine biti će održan 14. ožujka 2020. godine u Zagrebu, u dvorani Hotela Academia, ulica Ivana Tkalčića 88, 10000 Zagreb.

 

Doc. dr. sc. Mia Zorić Geber

© 2020 by BTM Global