top of page

REFERENTNI CENTAR ZA GLAUKOM MINISTARSTVA ZDRAVLJA REPUBLIKE HRVATSKE

GLAUKOMSKA SEKCIJA HRVATSKOG OFTALMOLOŠKOG I OPTOMETRIJSKOG DRUŠTVA

 

SVJETSKI TJEDAN GLAUKOMA 12. - 18. OŽUJKA 2023.

Poštovane kolegice i kolege,

i ove se godine od 12. do 18. ožujka u mnogobrojnim državama diljem svijeta obilježava Svjetski tjedan glaukoma. Tjedan će u Hrvatskoj započeti, 11. ožujka, 8. međunarodnim simpozijem o glaukomu Glaucoma Codes koji organiziramo u suradnji s članovima ECOS-G (European Club of Ocular Surface Disease and Glaucoma).

Glaukom i površina oka glavna je tema ovogodišnjeg simpozija, a svoja znanja i iskustva razmijenit će i podijeliti s prisutnima domaći i strani renomirani stručnjaci. Cilj je ukazati na važnost očne površine u svakodnevnom liječenju glaukoma te ćemo o tome razgovarati tijekom sesije kliničkih slučajeva iz našeg svakodnevnog rada.

Simpozij će se održati u subotu, 11. ožujka 2023., u Zagrebu, u Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog, skladatelja prve hrvatske opere “Ljubav i zloba”.

 

Kao i do sada, uz podršku Referentnog centra za glaukom i Glaukomske sekcije HOOD-a, tijekom Tjedna planiramo provesti razne javnozdravstvene aktivnosti u 25 gradova u Hrvatskoj, kako bismo hrvatskoj javnosti ukazali na važnost ranog otkrivanja i pravovremenog liječenja glaukomske bolesti.

 

Pozivamo vas da planirate svoje vrijeme i prema mogućnostima odaberete i realizirate aktivnosti kao što su: edukacija građana u vašim radnim jedinicama putem edukativnih brošura koje će i ove godine biti dostavljene, organiziranje predavanja o glaukomu za građane i/ili liječnike, javnozdravstvene akcije besplatnog mjerenja očnog tlaka, sportska i kulturna događanja te, posebno, širenje informacija o glaukomu u medijskim nastupima koji uključuju tekstove u dnevnom tisku, emisije na radiju i televiziji.

 

Uime organizatora,

prof. dr. sc. Mia Zorić Geber

Sudjelovanje na simpoziju nema kotizacije i bit će bodovano prema pravilima Hrvatske liječničke komore.

Poster Glaucoma CODES 2023(5).jpeg
SPONZORI TRAKA.png
JGL_oglasi.gif
JGL_oglasi.gif
JGL_VizolS_adaptacija_banneri_350x250-1.jpg
JGL_VizolS_adaptacija_banneri_350x250-3.jpg
JGL_VizolS_adaptacija_banneri_350x250-5.jpg
JGL_VizolS_adaptacija_banneri_350x250-4.jpg
JGL_VizolS_adaptacija_banneri_350x250-2.jpg
1909_2022_JGL_VizolS_adaptacija_digital_rewponsive1200x1200-3.jpg
bottom of page