top of page
GG-2020(1) copy.png

SVJETSKI TJEDAN GLAUKOMA OD 08. DO 14. OŽUJKA 2020. GODINE

Poštovani,

od 2014. godine svake godine aktivno obilježavamo Svjetski tjedan glaukoma organiziranjem nacionalnih kampanja po cijeloj Hrvatskoj. Aktivnosti u Hrvatskoj uvijek su bile ocijenjene kao iznimno uspješne i najveće kampanje među zemljama sudionicama.

Želimo, također, podsjetiti da smo tijekom dana otvorenih vrata u oftalmološkim ambulantama, odjelima i klinikama, ali i na javnim prostorima, provodili javnozdravstvene akcije besplatnog mjerenja očnog tlaka za građane u 24. grada u Hrvatskoj te ih educirali i podijelili edukativne brošure o glaukomu. Održan je velik broj predavanja o glaukomu koja su bila namijenjena građanima, kao i liječnicima obiteljske medicine. Medijske kampanje - koje su uključivale tekstove u dnevnom tisku, edukativne brošure, emisije na radiju i televiziji i potporu poznatih osoba iz javnog života - trebale su  „približiti“ glaukomsku bolest hrvatskoj javnosti i ukazati na važnost ranog otkrivanja i pravovremenog liječenja ove bolesti.

 

Svake godine Svjetski tjedan glaukoma završavamo okupljanjem liječnika na međunarodnom simpoziju Glaucoma Codes koji sadrži predavanja eminentnih stručnjaka iz inozemstva i Hrvatske na temu glaukoma, stručne rasprave, tečajeve i radionice.

 

I ove godine pridružit ćemo se obilježavanju Svjetskog tjedna glaukoma od 08. do 14. ožujka 2020. godine. Referentni centar za glaukom Ministarstva zdravlja RH i Glaukomska sekcija Hrvatskog oftalmološkog i optometrijskog društva aktivno će poduprijeti obilježavanje ove manifestacije i sudjelovati u realizaciji raznih aktivnosti diljem Hrvatske.

 

Završno događanje Svjetskog tjedna glaukoma 5. međunarodni simpozij Glaucoma Codes ove godine biti će održan 14. ožujka 2020. godine u Zagrebu, u dvorani Hotela Academia, ulica Ivana Tkalčića 88, 10000 Zagreb.

 

Prof. dr. sc. Mia Zorić Geber

zadnja%20verzija%20plakata_edited.jpg

Poštovane kolegice i kolege,

Referentni centar za glaukom Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske već sedmu godinu za redom aktivno obilježava Svjetski tjedan glaukoma koji će se ove godine održati od 8. do 14. ožujka. Cilj mu je promocija znanja o glaukomu kao vodećem uzroku nepovratnog gubitka vida.

 

Ove godine Hrvatsko društvo oftalmoloških medicinskih sestara i tehničara HUMS-a pridružuje se ovim aktivnostima organizacijom edukativnog simpozija za medicinske sestre pod nazivom Ususret Svjetskom tjednu glaukoma, koji će se održati u petak 6. ožujka u KBC Sestre milosrdnice u Zagrebu.

 

Simpozij je oslobođen plaćanja kotizacije, a biti će bodovan prema Pravilniku HKMS-a.

 

Prijaviti se možete do 1. ožujka na broj telefona +385 97 6826921.

 

Broj mjesta je ograničen.

 

Predsjednica Hrvatskog društva oftalmoloških

medicinskih sestara HUMS-a

Ana Rede Samardžić, dipl. med. techn.

sponzori-novo.png
JGL_oglasi.gif
JGL_oglasi.gif
JGL_VizolS_adaptacija_banneri_350x250-1.jpg
JGL_VizolS_adaptacija_banneri_350x250-3.jpg
JGL_VizolS_adaptacija_banneri_350x250-5.jpg
JGL_VizolS_adaptacija_banneri_350x250-4.jpg
JGL_VizolS_adaptacija_banneri_350x250-2.jpg
1909_2022_JGL_VizolS_adaptacija_digital_rewponsive1200x1200-3.jpg
bottom of page