Poštovane kolegice i kolege,

 

sukladno najnovijim uputama Kriznog stožera Ministarstva zdravstva RH i Nacionalnog kriznog stožera o postupanju organizatorima događanja, obavještavam Vas da  je 5. međunarodni simpozij Glaukoma Codes, planiran za 14. ožujka 2020. godine u Hotelu Academia, Tkalčićeva 88, u Zagrebu - odgođen. O novom terminu bit ćete naknadno obaviješteni.

Ovim putem svim kolegicama i kolegama iskazujem punu podršku i želim dobro zdravlje, s obzirom na odgovornost i rizik posla koji svakodnevno nosimo, a posebno na ulogu koju imamo u ovako ozbiljnoj epidemiološkoj situaciji.

 

Uime organizacijskog odbora simpozija,

prof. dr. sc. Mia Zorić Geber

Poštovane kolegice i kolege,

 

''Tehnologija u službi glaukoma'' tema je ovogodišnjeg 5. međunarodnog simpozija Glaucoma Codes.

 

Iako postoje brojne teorije o njegovu nastanku, patofiziologija glaukoma još nije razjašnjena, a intraokularni tlak jedini je čimbenik rizika na koji možemo terapijski djelovati. Stoga je rano prepoznavanje nastanka ove bolesti, ali i praćenje njezine progresije, iznimno važno u našem radu.

Vrtoglavi napredak sofisticirane tehnologije koja je u službi glaukoma dovodi nas, nerijetko, u različite dileme. Pripadaju li funkcionalne i strukturalne promjene vidnog živca glaukomskoj optikoneuropatiji ili ne? Kada i koliko trebamo vjerovati tehnologiji? Koliko je nalaz pouzdan?

To su pitanja koja nam se svakodnevno nameću i o kojima ćemo zajedno raspravljati.

Ove godine pozivamo Vas da se okupimo 14. ožujka (subota) na ugodnom stručnom druženju, u dvorani Hotela Academia ul. Ivana Tkalčića 88, Zagreb.

 

Prof. dr. sc. Mia Zorić Geber

© 2020 by BTM Global